TÜRKMENİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği 3. Katibi Guvanç Yazmemmedov’un da yer aldığı ziyarette Büyükelçi Amanlıyev, Rektör Uzun’a Bartın Üniversitesi’nde okuyan Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelme fırsatı verdikleri için teşekkür etti.

Rektör Uzun ise ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Türkmenistanlı öğrencilerimiz diğer uluslararası öğrencilerimiz gibi Bartın’da ev sahibi konumundadırlar. Varlık sebebimiz olan öğrencilerimizin geleceğe emin adımlar atmaları ve iyi bir kariyere sahip olmaları için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.

Öğrencilerle bir araya geldiler

Ağdacı Kampüsünde yer alan Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Rektör Uzun ve Büyükelçi Amanlıyev, Kutlubey Kampüsünde düzenlenen yemekte öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Uzun burada yaptığı konuşmada Bartın Üniversitesi’nde 262 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, “Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz buradayken kendi ülkelerinin birer temsilcisi, mezun olduktan sonra Bartın Üniversitesi’nin temsilcisi olacaklar. Üniversitemizde aldıkları iyi bir öğrenimle öğrencilerimiz, alanlarında iyi işler başaracak donanıma sahip olarak ülkelerine döneceklerdir. Öğrencilerimizin iyi bir kariyer elde etmeleri ve donanımlı bireyler olmaları için güçlü akademik kadromuzla gereken gayreti göstermekteyiz” diye konuştu.

Amanlıyev öğrencilere önerilerde bulundu

Büyükelçi Amanlıyev ise Türkmenistan’ın bağımsızlığının 26’ıncı yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, öğrencilere önerilerde bulundu. Amanlıyev, “Bartın Üniversitesi’ni gezdiğimizde güzel bir eğitim-öğretim ortamı olduğunu gördük. Bartın’da okuyan öğrenciler gerçekten çok şanslı. Buraya genel olarak öğrencilerimizin durumlarının ne olduğunu öğrenmek için geldik, dinledik ve mutlu ayrılıyoruz. Ayrıca Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın, devlet başkanlarının izlediği politikaların özelliklerinden bahsetme fırsatımız oldu” ifadelerini kullandı.